Close

Investere i ejendomsporteføljer via amerikanske REITs

Skrevet af Linnéa Schmidt (En svensk i Danmark :))

Dividend artistocrat REITS

I et senere indlæg vil jeg gerne gennemgå de udbyttesaktier jeg ejer og status for disse under 2017 og frem til nu. I dette indlæg vil jeg skrive lidt om en liste jeg fandt, med amerikanske REITs som givet udbytte de seneste 25 år, alstå lignende Dividen Aristocrats (liste med 53 S&P 500 virksomheder som øget udbytte igennem minimum 25 år).

 

Hvad är REITs?

 

REITs, eller Real Estate Investment Trusts (kan nok nemmest oversættes til “Ejendomsfond”),er noterede virksomheder som giver store deler af sin gevinst i udbytte, for at få skattemæssige fordele. REITs kan lignes ved fonde, da de tilbygder investorer, at blive delejere i kommersielle ejendomme-porteføljer som får din indtjening fra leje fra f eks. udlejningejendomme (bolig), sygehus, kontorsejendomme, hotel, shoppingcentres etc. For at en virksomhed skal klassificeres som en REIT, findes det nogle regler de måtte følge, f eks:

  • Investere minimun 75% af sine aktiver i ejendomme, kontanter eller ‘ U.S. Treasuries’
  • Minimum 75% af intjening SKAL komme fra ejendomme
  • Man skal betale ud minimum 90% av skattepligtige intjeninger til aktionærer i form af udbytte

Vil du læse mere om REITs kig ind på Investopedias infoside HER.

Det jeg godt kan lide med REITs, er at man får udbytte ofte – nogen gange hver måned. Husk at kurtage plejer at være lidt dyrere på amerikanske aktier (men da det er meget udbytte så er det måske også en god idé at vælge en investeringsbank som hjælper med SKAT automatisk).

 

7 REITs som giver stabilt udbytte

 

Her er en liste med de 7 REITs som har haft den mest stabile udbytte over (ca) 25 år. Federal Realty (direkte afkast 3.49% 21 mars 2018), Universal Health Realty (direkte afkast 4.46%21 mars 2018), National Retail Properties (direkte afkast 4.95%21 mars 2018) och Realty Income (direkte afkast 5.23%21 mars 2018) er på over eller 25 år, følgt af tre st som snart er oppe i 25 år.

Billedet har jeg fået fra artikeln ‘4 Dividend Aristocrats On Sale’, som jeg fandt via en artikel på SeekingAlpha, hvor samme forfattere også har skrevet om REITen Essex Realty. Alle disse REITs har været ret presset det seneste. Jeg er minus på alle mine (Realty Income, LTC Properties, EPR Properties och Omega Healthcare Investors), hvilket også har en del at gøre med dollar/SEK/DKK. Men jeg køber ind i mine REITs regelmæssigt, og har nu fået mine øjne op for Essex og nogle flere jeg gerne vil kigge nærmere på. Jeg vil gerne sprede mig i forskellige “sektorer indenfor ejendomme”, så ikke alle REITs er intjening fra sygehus f eks. Omega Healthcare Investors har været meget presset det seneste, og har idag et direkte afkast på ca 10%. Jeg vil prøve at få tid til at kigge på denne nærmere as soon as possible, for at vide hvordan jeg skal håndtere min situation. Lige nu beholder jeg mine aktier i Omega.

Det er også en risiko at investere i REITs, som med alle aktier. Du kan læse mere om risico i dette inlæg–> HER.

/Linnéa (på mit bedste dansk-svensk 🙂 )


 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: