Close

modelporteføljer

Vi arbejder på 3 forskellige modelporteføljer, hvor vi vil illustrere forskellige strategier – alt efter hvor meget tid og energi man vil afse til projektet.

Derudover leger vi med 2 “My Money Invest”-porteføljer, med virksomheder vi selv finder interessante, en med en større andel large- og mid-cap virksomheder fra USA, Danmark, og Sverige samt en med mere høj-risiko aktier (udviklingsaktier), – vi kalder disse to for vores “millionærklubs-porteføljer” 😉

Vi vil prøve at tracke udviklingen i de forskellige porteføljer fra 1 januar 2018.

Vi er også i gang med at indsamle ekspertkommentarer for hver portefølje.

Ekspert nr 1. Martin Gottlob

30 års erfaring med de finansielle markeder som både aktieanalytiker ved bl.a Nordea, Carnegie, Svenske Handelsbanken, senere direktør for investorrelationer i Danske Bank og nu pensioneret fra A.P. Møllerfonden, også kaldet Almenfonden (2016)

 

Modelportefølje 1 – Den ‘nemme’ portefølje

 

Beholdninger:
Sparinvest INDEX Globale Akt Min Risiko (aktier)

Udvikling siden 1 jan. 2018:

Kommentarer fra os:

Ekspertkommentarer:

Martin: Det er en tilnærmet indeksfond, hvor der vælges aktierne med en lav volatilitet, blandt aktierne i et globalt indeks. Der kan dog også investeres i aktier uden for dette indeks.  Vil som regel give et afkast tæt på det globale aktiemarked med lidt lavere udsving.

 

Modelportefølje 2 – Den risikojusterede portefølje

 

Beholdninger: 

Sparinvest INDEX Globale Akt Min Risiko (aktier)

Maj Invest Globale Obligationer (obligationer)

Udvikling siden 1 jan. 2018:

Kommentarer fra os:

Ekspertkommentarer:

Martin: Sparinvest er en tilnærmet indeksfond, hvor der vælges aktierne med en lav volatilitet, blandt aktierne i et globalt indeks. Der kan dog også investeres i aktier uden for dette indeks. Maj Invest kan investere i obligationer globalt, men i praksis er der en stor vægt på nordeuropæiske obligationer, herunder realkredit. Har en relativ lav varighed, så den ikke er så kursfølsom overfor rentestigninger.  Samlet en portefølje, hvor en del af aktierisikoen er erstattet af et mere stabilt obligationsafkast med en forholdsvis lav rentefølsomhed.

 

Modelportefølje 3 – Den diversificerede portefølje

 

Beholdninger: 

Sparinvest INDEX Globale Akt Min Risiko (globale aktier)

Danske Invest Danmark Indeks (danske aktier)

iShares Core Euro STOXX 50 UCITS (europæiske aktier)

Danske Invest Fjernøsten (aktier)

Udvikling siden 1 jan. 2018:

Kommentarer fra os:

Ekspertkommentarer:

 

Disclaimer: Husk, at vi ikke er økonomiske rådgivere, men skriver om ting, vi har lært hen ad vejen, og som vi selv synes er vigtige. Vi er ikke ansvarlige for, hvad læsere måtte vælge at investere i.