Close

om os

 

Hvem er Sarah Ophelia Møss?

Til trods for at jeg altid har været fascineret af penge og aktiemarkedet, har det virket meget utilgængeligt. Men den lave rente og bankernes relativt omkostningstunge muligheder for at investere på mine vegne skubbede mig til sidst “ud over kanten” – det er jeg uendelig glad for i dag.

I foråret 2017 kastede mig ud i et større researcharbejde, som jeg ikke har sluppet siden, og jeg købte mine første aktier og investeringsforeningsbeviser nogle måneder senere. Jeg investerer via Nordnet (fonde), Saxo Bank (skandinaviske aktier) samt DeGiro (amerikanske/globale aktier), dels for at kunne sammenligne de tre i praksis og dels da de alle tre har fordele.

Jeg bruger en stor del af mine dage på at holde mig opdateret på forskellige ting relateret til investering og de finansielle markeder. Jeg handler aktivt, hvilket i praksis vil sige flere gange om dagen/ugen. Min samlede aktieportefølje er spredt over de tre investeringsbanker og rummer omkring 35 enkeltaktier. Fondsdepotet omkring 15 afdelinger fordelt på henholdsvis aktivt forvaltede afdelinger, passive indeksfonde samt ETF’er.

Udover mit arbejde med at passe mine egne investeringer, holde mig opdateret på dette og hint relateret hertil, administrere Moneypenny – Kvinder som investerer samt afholde diverse små og store events i Aarhus og København under My Money Invest og Moneypenny hatten, skriver jeg på mit speciale inden for sociologiens verden.

Læs mine blogindlæg HER.

 

Hvem er Linnéa Schmidt?

Jeg har aldrig været særligt interesseret i økonomi eller investeringer. Det har altid virket så uoverskueligt og svært i mine øjne. Jeg troede der var meget stor risiko og at jeg skulle miste alle pengene hvis jeg investerede. Jeg vidste ikke engang hvad en aktie var for noget. Bare hvordan man startede var et stort mysterium… Et lejlighedskøb fik mig over den tærskel og det er jeg så glad for nu hvor jeg har styr på min økonomi og investeringer. Min største passion ved siden af mit arbejde som forsker er investeringer.

Det der motiverer mig, i det arbejde jeg i dag bruger min fritid på, nemlig at få flere kvinder at tage kontrol over deres privatøkonomi og begynde at investere, er den investeringsrejse jeg selv har været på. Jeg fik meget hjælp og inspiration fra kvinder i de svenske grupper ‘Tjejer som gillar aktier’ og ‘Economista – kvinnor som gillar aktier och privatekonomi’, og det var dette som fik mig til at i 2016 starte Moneypenny – Kvinder som investerer, da jeg savnede et tilsvarende netværk i Danmark. I april 2018 udgav jeg bogen “Investringsguiden – Så kommer du igång med ditt sparande” (på svensk) sammen med den svenske finansprofil Anna Svahn.

Jeg er meget glad for i dag at være administrator for svenske Economista (over 100 000 medlemmer), at få lov at blogge på Nordnetbloggen.dk, og er især glad for, sammen med Sarah, at nu administrere Moneypenny – Kvinder som investerer og My Money Invest, for at få flere danske kvinder (og mænd) til at træde over tærsklen og påbegynde deres investeringsrejse.

Når det kommer til investeringer, så synes jeg også, at det er en risiko ikke at være i markedet.

Læs mine blogindlæg HER.

Forhåbentlig kan dette site inspirere dig på din investerings-rejse