Close

Gæsteindlæg: At være nyuddannet kvinde i Danske Bank med øje for ansvarlige investeringer

Gæsteindlæg af Sabine Dahl Jeppesen, Client Manager i Danske Bank


Læringskurven er stejl, professionalismen høj og tilliden beundringsværdig. Disse ord beskriver bedst min oplevelse og erfaring med at være nyuddannet, ung kvinde i Danske Bank, Danmarks største bank.

Mit navn er Sabine Jeppesen og jeg er nyuddannet økonom med speciale inden for finansiering (cand.polit.finansiering) ved Københavns Universitet. Da jeg for omkring 5,5 år siden påbegyndte min uddannelse, var det primært min interesse inden for investeringer og finansielle markeder, særligt drevet af min til stadigt store fascination af verdensmanden inden for samme, Warren Buffett, der motiverede mig til at dedikere stort set alle døgnets timer til studiet såvel som til mit arbejde i Danske Bank Wealth Management.

Og er der noget, jeg har erfaret i min tid indtil videre i Danske Bank, så er det, at hårdt arbejde flytter bjerge og belønner sig, for mit vedkommende med en fuldtidsansættelse som Client Manager.

Danske Bank muliggør faglig såvel som personlig udvikling hos medarbejderne, og hverken køn eller alder er en hindring for dette. Fra start af tildeles store ansvarsområder, hvilket for mit vedkommende for eksempel kan være et stort event som Medlemskonferencen i København og Århus, eller månedlige performance updates til vores rådgivere på tværs af Skandinavien. Tilliden til, at man kan håndtere ansvarsområderne, er ene og alene baseret på individuelle kompetencer og ikke på demografiske faktorer. Af den årsag ser jeg ikke kun, at medarbejderne udvikler sig, men også banken som helhed.

For mig afspejler afkast i højere grad fortjenesten af at have investeret ansvarligt i virksomheder eller projekter, hvor miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige (ESG) aspekter er de højest prioriterede grundsten i bankens investeringsbeslutningsproces.

Foruden fokus på kompetenceudvikling, er det også Danske Banks overbevisning om ikke kun at sikre vores kunder konkurrencedygtige afkast, men også bæredygtige afkast og værdi ved at imødekomme kundernes behov og ved at påtage os et samfundsmæssigt ansvar, der gør mig stolt over at arbejde for Danmarks største bank og betjene vores kunder. Årsagen er enkel: Danske Banks overbevisning om ansvarlige investeringer stemmer overens med min egen. For mig afspejler afkast ikke bare en værdistigning eller et værdifald til min formue. For mig afspejler afkast i højere grad fortjenesten af at have investeret ansvarligt i virksomheder eller projekter, hvor miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige (ESG) aspekter er de højest prioriterede grundsten i bankens investeringsbeslutningsproces. På den måde har jeg altid god samvittighed over mit opnået afkast – og jeg er ganske sikker på, at jeg ikke er den eneste, der finder dette aspekt vigtigt.

Danske Banks politik inden for ansvarlige investeringer sikrer ”afkast-med-god-samvittighed” ved at have et dedikeret team af dygtige medarbejdere til at screene investeringer for brud på internationale ESG-standarder og til at ekskludere særlige sektorer, virksomheder og produkter, som ikke opfylder vores politik. Dette er eksempelvis virksomheder, der er involveret i produktionen af atomvåben eller klyngebomber, eller virksomheder som overtræder internationale menneskerettigheder mv. På den måde er bæredygtighed og ansvarlige investeringer en integreret del af vores investeringsorganisation og bygget op omkring et fundament af forskellige byggesten, der alle tjener til at sikre, at vi investerer på en måde, der giver vores kunder attraktive løsninger, produkter og afkast- alt sammen ting som jeg vil fortælle meget mere om, når vi mødes den 27. maj i København eller 16. juni i Århus 🙂

Sabine

 

Ansvarsfraskrivelse (disclaimer): Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.mymoneyinvest.dk eller hører til events arrangeret af My Money Invest ApS.


Husk at du kan købe de to første bøger i vores bogserie om privatøkonomi og investering på vores webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: