Close

Deluxe Invest Café: Bæredygtig Investering

Til denne første sensommer-café var temaet sustainability. Eventets speakere var Anne-Louise Thon Schur, partner og medstifter af SDG Invest, samt Silja Nyboe Andersen, investeringsrådgiver ved Merkur Andelskasse. Som noget nyt, for at give alle kvinder mulighed for at høre om dette emne, som mange er utrolig optagede af, testede vi til denne café “bring the kids”. Og det gik over al forventning.

Både i Aarhus, København og Odense var børnene med, og de blev enten passet i et separat lokale eller sad fint med ved bordet. Dejligt at der var plads til alle, og vi fik gode aftener ud af det, både store og små.

I Aarhus, Aalborg og København blev caféerne holdt i Merkur Andelskasses gode lokaler, hvor vi særligt i Aarhus blev mødt af en overdådig buffet og god vin. I Odense mødtes vi 10 kvinder på hyggelige Café Biografen, hvor vi lyttede godt efter Anne-Louises præsentation i en stemnings- og menneskefyldt restaurant over et glas vin/vand og lækre snacks fra caféen.

Speakers

SDG Invest har taget navn fra FN’s 17 verdensmål (på engelsk: Sustainable Development Goals). Målene trådte i kraft den 1. Januar 2016 og skal frem til 2030 sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på.

SDG Invests mantra er at investering i virksomheder, organisationer og fonde kan generere en impact på verdensmålene sammen med et økonomisk afkast. Altså, at bæredygtighed og økonomisk afkast ikke er gensidigt udelukkende, men derimod er en god investering både samfundsmæssigt og økonomisk, fordi det giver finansielt afkast og samtidigt fremmer sociale og miljømæssige løsninger.

Merkur Andelskasse er et dansk pengeinstitut, der kombinerer klassisk bankdrift med et ønske om at påvirke samfundet i en bæredygtig retning. Andelskassens hovedformål er at fremme en bæredygtig samfundsudvikling – miljømæssigt, socialt og kulturelt.

Oplæggene

Vi startede aftenen ud med velkomst og networking inden oplæggene gik i gang.
Derefter tog Anne-Louise over og fortalte blandt andet om, de globale udfordringer vi står over for, FN’s verdensmål, bæredygtige investeringer, sustainability scorecard, aktivt ejerskab, SDG Invest og gav konkrete eksempler på virksomheder, som de vurderer er bæredygtige.

Under oplægget forklarede Anne-Louise blandt andet, hvordan SDG Invest screener virksomheder hårdere end nogen anden på markedet. De står derfor også på mål for alle de virksomheder de investerer i. Ud af 65.000 børsnoterede selskaber er kun 55 gået igennem deres nåleøje. Listen over virksomheder er hemmelig, kun SDG Invests investorer ved besked, og listen bliver løbende opdateret; nogle virksomheder kommer på, andre frasorteret. Investorer i fonden kan rekvirere en “one-pager” om et af de 55 selskaber. 

Silja Nyboe Andersen tog efterfølgende ordet og fortalt om hendes personlige bæredygtigheds-rejse frem til i dag, hvor hun arbejder som investeringsrådgiver ved Merkur Andelskasse. Silja har boet mange år i udlandet, blandt andet i London, og arbejdet med bæredygtig investering. Gennem sit arbejde har hun rejst til flere af verdens hjørner og med egne øjne blandt andet set konsekvenserne af klimaforandringerne, hvilket kun har bidraget til hendes motivation for at gøre verden mere bæredygtig – en investering ad gangen.

The world is changed by your example, not your opinion

Silja understregede vigtigheden af handlinger frem for blot gode intentioner. Med andre ord gjorde hun det klart, hvor vigtigt det er at tænke over, hvad du bruger dine penge på, fordi det er der, man, som alm. menneske, kan gøre en kæmpe forskel. Køber man miljørigtige produkter eller ej, investerer man i virksomheder som sviner miljøet og/eller overtræder menneskerettighederne, eller køber man lokalt og skærer ned på flyrejserne.

Efter oplæggene holdte vi en Q/A runde, hvor deltagerne fik mulighed for at spørge mere ind til oplægsholderne. Det foregik i hyggelige omgivelser med et glas i hånden og lækker mad på tallerkenen. Det var spørge glade deltagere, som var til stede, og det resulterede i gode og informative diskussioner i alle byerne.

Der blev talt, hygget og netværket i vanlig god community-stil. Det er ganske gratis at være med i communities som Kvindelogen Investeret samt at deltage i langt de fleste af vore mange events og investerings-caféer.

Vi takker for endnu et flot event og glæder os til de mange Deluxe Invest Caféer, som løber af stablen i efteråret, i både Kbh, Aarhus, Odense og Aalborg!

Guide til bæredygtig investering

Hvis du gerne selv vil i gang med at investere bæredygtigt anbefaler Anne-Louise 5 steps:

  1. Bestem dig for hvad  der er vigtigt for dig: klima, miljø, menneskerettigheder, verdensmålene mm.
  2. Analyser den negative impact, som du gerne vil undgå.
  3. Vælg en økonomisk rentabel investering (hotspot)
  4. Analyser hvilke verdensmål du vil påvirke gennem investering.
  5. Lav opfølgning på hvordan fonden/virksomheden måler deres impact.

Læs mere

Hvis du har lyst til at lære mere om SDG Invest kan du læse mere her.

Hvis du har lyst til at investere i SDG Invest, kan du læse mere her.

Hvis du har lyst til at lære mere om Merkur Andelskasse og bæredygtig investering, kan du læse mere her.

 

Ansvarsfraskrivelse (disclaimer): Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.mymoneyinvest.dk eller hører til events arrangeret af My Money Invest ApS.


Du kan finde flere events samt online sparring i Facebookgruppen Kvindelogen Investeret, et community for kvinder samt i gruppen Aktieklubben Danmark, et community for begge køn rettet mod den nye investor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: