Close

Fodbold VM, solskin og øl-aktier

Skrevet af Linnéa Schmidt, svensker i Danmark

Sommer, sol, fodbold og øl

 

For at trøste mig selv, nu Sverige røg ud af VM mod England, så kigger jeg lidt på aktier som måske kunne påvirkes af VM – eller måske først og fremmest af det gode solskinsvejr vi har. Mit fokus blev så rettet mod øl-aktier. Eller måske mere ”drik-aktier” eller bryggeriaktier. Fand f eks denne artikel, hvor de rapporterer at “det ekstraordinært varme og solskinsrige sommervejr i Nordeuropa er positivt for bryggerierne“, og det har set godt ud for de danske ølproducenter som Carlsberg og Royal Unibrew.

Royal Unibrew (Ticker: RBREW)

Den danske virksomhed som har f eks Royal Beer, FAXE og Ceres. Op ca 35% i år. Læs mere her.

Carlsberg (Ticker: CARL A/B)

Den danske virksomhed som f eks har Carlsberg, Tuborg, Somersby og Kronenbourg . Op ca 5% i år. Læs mere her.

Bryggerier som ikke er danske

Hvad findes det så for nogle andre man kunne kigge nærmere på? Jeg har selv i lang tid haft kigget på AB InBev, og vil på et tidspunkt gerne ind i denne. Afventer bare den rette tid (hvornår nu den er.. 😉 ). AB InBev, eller Anheuser-Busch InBev (Ticker: BUD)

Kopparbergs Bryggeri Ticker: KOBR

Dette svenske bryggeri som måske er mest kendte for sin cider. Men de laver også øl, f eks Sofiero og Ricky’s IPA. Læs mere her.

Anheuser-Busch InBev (ABInBev) (Ticker: BUD)

Verdens største bryggeri som står for f eks Beck’s, Corona, Budweiser, Stella Artois, Hoegaarden og Leffe. Læs mere her.

Noget af det som kommer fra AB InBev.

Constellation Brands Inc. (Ticker: STZ)

En stor virksomhed som har øl, vin og spiritus bland sine brands: Corona Extra, Modelo Especial, Ballast Point, Robert Mondavi, Kim Crawford, Ruffino, The Prisoner, SVEDKA Vodka and High West Whiskey for at nævne nogle. Se mere her.

Molson Coors Brewing Company (Ticker: TAP)

Verdens syvende største bryggeri (volym). Mærken som Apatinsko, Astika, Barmen, Bergenbier og Blue Moon/Belgian Moon for at nævne nogle. Læs mere her.

Craft Brew Alliance, Inc. (Ticker: BREW)

Har 5 øl- og cider brands. Læs mere her.

 

Det var nogle eksempel på forskellige aktier indenfor øl, cider, vin og spiritus som finder derude. Kommentere gerne om du har nogle andre idéer og input. Dette indlæg er kun til inspiration, og ingen anbefaling på nogen måde. Jeg ejer selv ingen af de nævnte aktier, og har ingen planer på at købe de nærmeste 72h.

 

Links:

 

Ansvarsfraskrivelse (disclaimer): Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.mymoneyinvest.dk eller hører til events arrangeret af My Money Invest ApS.

 

Husk at du kan forudbestille de to første bøger i vores bogserie om privatøkonomi og investering med rabat helt frem til slutningen af august.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: