Close

Gæsteindlæg: Hvis jeg kan investere, kan alle investere

Gæsteindlæg af Mille Skjold, journalist, blogger og privat investor

 

Hvis der var nogen som havde fortalt mig for 5 år siden, at jeg i dag ville være aktionær, så havde jeg nok slået en høj latter op. Godt nok har jeg som journalist skrevet meget om finans, men en ting er en virksomheds regnskab. Noget andet er mit eget.

Jeg har brugt det meste af mit unge voksne liv på at forbruge mine penge. Hvis jeg fik penge tilbage i skat, så skulle de bruges på shopping. Eller rejser. I år gjorde jeg imidlertid noget andet.

Jeg havde længe gået og tænkt på at tage springet ud i investering, så mine penge kunne vare lidt længere end en måned. Men jeg har altid haft en ide om, at investering kun var for folk, som lige havde 200.000 kroner liggende derhjemme. Det har jeg jo ikke.

For en måneds tid siden var jeg til foredrag med bl.a. Sarah og det gav mig skubbet til at gøre tanke til handling. Som de sagde:

Man kan jo altid prøve at starte med 500 kroner.

Og det havde de jo helt ret i. Investering er ikke kun for folk med flere hundrede tusinde kroner.

Derhjemme sad jeg og kiggede på de 5.000 kroner, som jeg skulle have tilbage i Skat. Det var anledningen til endelig at tage springet. Jeg overførte derfor hele beløbet til et depot hos Nordnet.

 

Hvad skulle min første aktie være?

Jeg havde hele tiden besluttet mig for, at jeg ville investere i noget langsigtet. Derfor har jeg også købt nogle ETF:er (fonde med lave omkostninger), men da jeg tog springet til aktiemarkedet skulle det altså give mening for mig. Jeg ville gerne have, at min første aktie var noget, som betød noget for mig.

Jeg er habil indtager af Monster Energidrikke, og derfor blev jeg utrolig begejstret over, at de var på aktiemarkedet!

Derfor var min første aktie altså en Monster-aktie.

Det er ikke en aktie, som jeg regner med at tjene voldsomt på, men jeg synes jo også, at det skal være lidt sjovt at investere.

Resten af pengene har jeg investeret i ETF:er, som er spredt på globalt, Europa og lidt i robotteknologi. Og så har jeg sat en månedsopsparing op hos Nordnet, hvor jeg hver måned investerer i ETF:er, som en del af en langsigtet strategi.

Kh Mille

 

Du kan læse mere af og om Mille Skjold på Funny Finans hvor hun blogger om privatøkonomi og hvordan hun prøver at “få styr på pengene”.

 

Ansvarsfraskrivelse (disclaimer): Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.mymoneyinvest.dk eller hører til events arrangeret af My Money Invest ApS.


Du kan finde flere events samt online sparring i Facebookgruppen Kvindelogen Investeret, et community for kvinder samt i gruppen Aktieklubben Danmark, et community for begge køn rettet mod den nye investor.

 

2 thoughts on “Gæsteindlæg: Hvis jeg kan investere, kan alle investere

  1. Savner lidt at folk bliver mere konkrete i disse indlæg, og skriver præcis hvilke(n) etf de har indkøbt. Ellers bliver det nemt lidt for tyndt… desværre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: