Close

Gæsteindlæg: Hvis jeg kan investere, kan alle investere

Gæsteindlæg af Mille Skjold, journalist, blogger, privat investor og medlem af Moneypenny

 

Hvis der var nogen som havde fortalt mig for 5 år siden, at jeg i dag ville være aktionær, så havde jeg nok slået en høj latter op. Godt nok har jeg som journalist skrevet meget om finans, men en ting er en virksomheds regnskab. Noget andet er mit eget.

Jeg har brugt det meste af mit unge voksne liv på at forbruge mine penge. Hvis jeg fik penge tilbage i skat, så skulle de bruges på shopping. Eller rejser. I år gjorde jeg imidlertid noget andet.

Jeg havde længe gået og tænkt på at tage springet ud i investering, så mine penge kunne vare lidt længere end en måned. Men jeg har altid haft en ide om, at investering kun var for folk, som lige havde 200.000 kroner liggende derhjemme. Det har jeg jo ikke.

For en måneds tid siden var jeg til foredrag med Sarah og Linnéa og det gav mig skubbet til at gøre tanke til handling. Som de sagde:

Man kan jo altid prøve at starte med 500 kroner.

Og det havde de jo helt ret i. Investering er ikke kun for folk med flere hundrede tusinde kroner.

Derhjemme sad jeg og kiggede på de 5.000 kroner, som jeg skulle have tilbage i Skat. Det var anledningen til endelig at tage springet. Jeg overførte derfor hele beløbet til et depot hos Nordnet.

 

Hvad skulle min første aktie være?

Jeg havde hele tiden besluttet mig for, at jeg ville investere i noget langsigtet. Derfor har jeg også købt nogle ETF:er (fonde med lave omkostninger), men da jeg tog springet til aktiemarkedet skulle det altså give mening for mig. Jeg ville gerne have, at min første aktie var noget, som betød noget for mig.

Jeg er habil indtager af Monster Energidrikke, og derfor blev jeg utrolig begejstret over, at de var på aktiemarkedet!

Derfor var min første aktie altså en Monster-aktie.

Det er ikke en aktie, som jeg regner med at tjene voldsomt på, men jeg synes jo også, at det skal være lidt sjovt at investere.

Resten af pengene har jeg investeret i ETF:er, som er spredt på globalt, Europa og lidt i robotteknologi. Og så har jeg sat en månedsopsparing op hos Nordnet, hvor jeg hver måned investerer i ETF:er, som en del af en langsigtet strategi.

Kh Mille

 

Du kan læse mere af og om Mille Skjold på Funny Finans hvor hun blogger om privatøkonomi og hvordan hun prøver at “få styr på pengene”.


Bliv bedre til at vælge de rigtige børsnoteringer at investere i på vores store event inde ved Spotlight Stock Market, den nye minibørs (konkurrent til Nasdaq First North) i Danmark. Eventet er gratis inkl forplejning og du kan tilmelde dig her.

2 thoughts on “Gæsteindlæg: Hvis jeg kan investere, kan alle investere

  1. Savner lidt at folk bliver mere konkrete i disse indlæg, og skriver præcis hvilke(n) etf de har indkøbt. Ellers bliver det nemt lidt for tyndt… desværre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: