Close

Gæsteindlæg: Min investeringshistorie

Af Signe Fejerskov, privat investor, formand for Unge Aktionærer Fyn, indehaver af bloggen Fejerskovinvest.com.


Jeg begynder for 5 år siden på handelsgymnasiet i Odense. Jeg havde på intet tidspunktet tvivlet på hvilket gymnasium jeg ville ind på efter folkeskolen, og jeg var heller ej i tvivl om hvilke valgfag jeg ville have. Her stod finansiering og matematik A højest på ønskelisten. Da jeg kom til 3.g skulle jeg endelig have finansiering, et fag jeg de foregående 2 år bare havde ventet på – og jeg var bestemt ikke skuffet. I løbet af de to år op til fik jeg en større og større interesse for investering. Flere i min omgangskreds investerede (drenge), og jeg lyttede interesseret til, selvom det ikke var det hele jeg forstod – og uden selv at investere.

Mit bedste råd er, at komme ud af hulen – snak med nogle der har samme interesse og kast dig ud i det.

Halvvejs i 3.g kunne jeg ikke længere holde mig tilbage for at lære mere om aktier, og jeg tog til et oplæg ved Unge Aktionærer Fyn. Dette skulle vise sig, at være et vende punkt! Jeg blev klogere og fik virkelig blod på tanden. Jeg begyndte at læse mere om aktier, følge med i finansnyhederne og kursudviklingerne.

I april 2016 kom jeg ind i bestyrelsen i UA Fyn og dette gav mig et fantastisk netværk. Jeg kom til at sidde med planlægning af arrangementer, for at udbrede interessen for investering, og tage kontakt til oplægsholdere og virksomheder. Derudover fandt jeg folk, som delte samme interesse som jeg selv.

Jeg havde nu taget første skridt, men følte mig stadig ikke rigtig klar til at kaste mig helt ud i det, at investere. Jeg snakkede med min far om det (han har et par aktier, men handler ikke aktivt) og kom frem til, at det måske ikke var så farligt, som jeg lige gik og troede. Det værste der kunne ske, var at jeg ville miste penge – og jeg kunne jo selv vælge, hvor stort et beløb jeg ville starte med at investere for (og dermed satse). Så jeg overført et mindre beløb til en konto på Nordnet. Herfra fik jeg købt aktier i et større firma for et par tusinde kr.

6 måneder efter min indtrædelse i bestyrelsen blev jeg valgt som formand (forkvinde om man vil), hvilket medførte en plads i bestyrelsen ved Dansk Aktionærforening Fyn. Disse poster gjorde jeg voksede endnu mere. Jeg fik meget større indsigt, og lærte af de andre (særlig de modne mennesker i DAF, som havde investeret i mange år og havde været ude at fejle – dette kommer alle til!).

Al den tid på oplæg, møder og netværk har gjort, at jeg ikke længere har lige så store skrupler ved at investere. Jeg bruger ikke længere lige så lang tid på, at analysere en virksomhed, og derudover har jeg en noget større og bredere portefølje nu.

Jeg mødte på Investordagen i København de søde piger fra Moneypenny, som virkelig gør noget for at udbrede interessen for investering blandt kvinder – de har min dybeste respekt! Det glæder mig at se, at medierne og folk sætter mere fokus på, at investering er for alle – og at det ikke er farligt. Der er lang vej endnu, men det går den rigtige vej.

Mit bedste råd er, at komme ud af hulen – snak med nogle der har samme interesse og kast dig ud i det. Der er ingen der siger man skal investere for et stort beløb, man kan bare prøve sig frem, og f.eks. starte med 1.000 kr. Men det vigtigst er, at komme i gang – for det er den klart sværeste del af at investere.

 

Du kan læse mere om Signe på hendes hjemmeside.

 


Ansvarsfraskrivelse (disclaimer): Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.mymoneyinvest.dk eller hører til events arrangeret af My Money Invest ApS.


Nyt fra de drivende kræfter bag My Money Invest

Aktieklubben Danmark er en ny investeringsgruppe på Facebook som så dagens lys for en uge siden og der er allerede over 400 glade nysgerrige investorer der har meldt sig ind. Gruppen er sat i verden for at give den nye eller kommende investor et sted at stille sine spørgsmål i et trygt forum. Det er Sarah Ophelia Møss der står bag dette tiltag. Sarah afholder hver-hveranden uge workshops rundt om i landet med Danmark Investerer, og møder rigtig mange nybegyndere. Dette er en gruppe for alle der er nye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: