Close

At investere i ejendomsporteføljer via amerikanske REITs

Skrevet af Linnéa Schmidt, en svensker i Danmark

Dividend artistocrat REITS

I et senere indlæg vil jeg gerne gennemgå de udbyttesaktier jeg ejer og status for disse under 2017 og frem til nu. I dette indlæg vil jeg skrive lidt om en liste jeg fandt, med amerikanske REITs som givet udbytte de seneste 25 år, alstå lignende Dividen Aristocrats (liste med 53 S&P 500 virksomheder som øget udbytte igennem minimum 25 år).

Hvad er REITs?

REITs, eller Real Estate Investment Trusts (kan nok nemmest oversættes til “Ejendomsfond”),er noterede virksomheder som giver store deler af sin gevinst i udbytte, for at få skattemæssige fordele. REITs kan sammenlignes med fonde, da de tilbyder investorer, at blive delejere i kommercielle ejendomme-porteføljer som får din indtjening fra leje fra f eks. udlejningejendomme (bolig), sygehus, kontorsejendomme, hotel, shoppingcentres etc. For at en virksomhed skal klassificeres som en REIT, findes det nogle regler de måtte følge, f eks:

  • Investerer minimum 75 procent af sine aktiver i ejendomme, kontanter eller ‘ U.S. Treasuries’
  • Minimum 75 procent af indtjening skal komme fra ejendomme
  • Man skal betale ud minimum 90 procent af skattepligtige intjeninger til aktionærer i form af udbytte

Du kan læse mere om REITs på Investopedia HER.

Det jeg godt kan lide med REITs, er at man får udbytte ofte – nogen gange hver måned. Husk at kurtage plejer at være lidt dyrere på amerikanske aktier (men da det er meget udbytte så er det måske også en god idé at vælge en investeringsbank som hjælper med SKAT automatisk).

7 REITs som giver stabilt udbytte

Her er en liste med de 7 REITs som har haft den mest stabile udbytte over cirka 25 år. Federal Realty (direkte afkast 3,49 procent 21. marts 2018), Universal Health Realty (direkte afkast 4,46 procent 21. marts 2018), National Retail Properties (direkte afkast 4,95 procent 21 marts 2018) och Realty Income (direkte afkast 5,23 procent 21. marts 2018) er på over eller 25 år, fulgt af tre stykker som snart er oppe i 25 år.

Billedet har jeg fået fra artikeln ‘4 Dividend Aristocrats On Sale’, som jeg fandt via en artikel på SeekingAlpha, hvor samme forfattere også har skrevet om REITen Essex Realty. Alle disse REITs har været ret presset det seneste. Jeg er minus på alle mine (Realty Income, LTC Properties, EPR Properties och Omega Healthcare Investors), hvilket også har en del at gøre med dollar/SEK/DKK. Men jeg køber ind i mine REITs regelmæssigt, og har nu fået mine øjne op for Essex og nogle flere jeg gerne vil kigge nærmere på. Jeg vil gerne sprede mig i forskellige “sektorer indenfor ejendomme”, så ikke alle REITs er intjening fra sygehus f eks. Omega Healthcare Investors har været meget presset det seneste, og har idag et direkte afkast på ca 10%. Jeg vil prøve at få tid til at kigge på denne nærmere as soon as possible, for at vide hvordan jeg skal håndtere min situation. Lige nu beholder jeg mine aktier i Omega.

Det er også en risiko at investere i REITs, som med alle aktier. Du kan læse mere om risiko i dette indlæg HER.

Linnea

Ansvarsfraskrivelse (disclaimer): Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.mymoneyinvest.dk eller hører til events arrangeret af My Money Invest ApS.


Husk at du kan forudbestille de to første bøger i vores bogserie om privatøkonomi og investering med rabat helt frem til slutningen af august.


 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: