Close

Mit udbytte er vokset med 500 procent i januar og februar

Skrevet af Linnéa Schmidt, en svensker i Danmark.

Yey! Påskeferie og tid til at gennemgå mine aktier. En af de mest motiverende med dette er at kigge igennem mit udbytte. Jeg bliver personligt meget motiveret af at se at det kommer penge ind som udbytte uafhængigt af hvordan markedet går – selvfølgelig er det stadig en risiko med udbyttesaktier, som med alle aktier, men jeg har spredet mig i mange forskellige med et historisk stabilt udbytte.

Udbytte er når man som aktionær, altså når man ejer en aktie i virksomheden, får udbetalt (altså kroner direkte ind på depotet) en del av virksomhedens indtjening.

Jeg kan virkeligt godt lide at opsummere lige udbytte for at få fornemmelsen at det sker noget. Alt mit udbytte investeres igen i aktier. Jeg lavede en omstrukturering af min udbyttesportefølje i 2017, så det er først nu som jeg endelig kan sammenligne lidt for at se hvordan mit udbytte har vokset de første tre måneder i 2018 sammenlignet med 2017. Jeg ville gerne sætte sammen en portefølje som giver mig udbytte jævnt over året. Dette har nu gjort at mit udbytte i januar og februar har vokset HELT vildt. Nu er jo alt relativt, og det er ikke de store penge vi snakker om (endnu), men det motiverer mig virkelig at fortsætte at købe ind regelmæssigt med en del av min løn.

Grafen er på svensk, Utdelning = Udbytte

I januar og februar havde jeg så en stigning på lidt over 500 procent i udbytte sammenlignet med 2017. I marts har de vokset med ca 200 procent sammenligning med 2017. Min “bedste” måned i 2017 var juni, så det bliver spændende at se hvordan foråret kommer til at se ud, jeg har jo lavet lidt om i porteføljen og nogen gange får jeg “ekstra” udbytte fra aktier jeg er ved at “swinge” (dvs prøver at købe billigt og sælge dyrt lidt senere). Strategien er der, men indeholdet i min portefølje er kun i starten af at tage sin fulde form. Det bliver sjovt!

Hvilke er jeres favorit udbyttes-case?

Grafen er på svensk, Utdelning = Udbytte

 

Linnéa

 

Ansvarsfraskrivelse (disclaimer): Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.mymoneyinvest.dk eller hører til events arrangeret af My Money Invest ApS.


Husk at du kan bestille de to første bøger i vores bogserie om privatøkonomi og investering.

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: