Close

Oktobermarkedet ryster, men hold fast i din strategi

Af Linnéa Schmidt, kræftforsker, partner i My Money Invest og Moneypenny


I dag er endnu en dag med røde tal i porteføljen og på verdens markeder generelt. Måske er det USA og stigende renter som spøger (som gør at investorer hellere vil gå til obligationsmarkedet), eller måske skyldes det Trump og handelskrig eller Italiens store gæld. Det kan også være, at der snart kommer en ny regneskabsperiode, og at investorerne så er “safe” indenfor denne.

 

Danmark i dag ved 10-tiden (11. oktober 2018)

 

Dette er ikke den største nedgang, vi har set de sidste par år. Men jeg kan godt forstå, at mange er urolige. Særligt fordi at alle siger, at børsen er vurderet for højt, og at der må komme et markedskrak snart.

Jeg er ret enig i, at vi har høje vurderinger, og at der vil komme et krak. Men jeg står uforandret fast på min egen strategi og overbevisning – nemlig at jeg tror, det er umuligt for mig at time det næste krak og umuligt for mig at forudse, om der overhovedet kommer et krak. I de studier jeg har læst (der kommer snart et nyt indlæg af mig om at time markedet), så belønnes det altid at være langsigtet samt at stå fast, når det blæser.

For example, dumping most of your investments during the October 2014 correction would have lost you more than 15 percentage points in annualized returns compared with a person who held on and stayed invested.

Jeg tror det er nu, det er vigtigt at holde fast i sin strategi. Det her er formentlig ikke den største nedgang, du vil se i din investor-karriere, så prøv at se det som en øvelse for dig selv. En øvelse i at stole på dig selv og din strategi.

Take a deep breath, and hold (hold).

 

Ansvarsfraskrivelse: Jeg er ikke uddannet rådgiver, og alt jeg skriver om er mine egne holdninger. Mit mål er at inspirere og hjælpe alle de, som er interesserede i at komme i gang med at investere. Jeg er ikke ansvarlig for de valg, som en læser af denne blog tager med sine investeringer, men jeg er her for at sparre og hjælpe, hvis jeg kan.

 


Det er efterår og derfor tid til Moneypennys medlemskonference

Seks oplæg, 200 kvinder i Kbh og 75 kvinder i Aarhus, networking og hygge og det hele er ganske gratis. Samtidig er det en oplagt mulighed for at finde investerings-buddies på ens eget niveau.

Tilmelding til Aarhus lørdag den 3. november kl 12-17

Tilmelding til Kbh lørdag den 10. november kl 12-17

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: